Az élet sava, borsa!

A főzés nem elméleti tudomány

Sokan szeretnek ügyeskedni a konyhában

Sokan szeretnek ügyeskedni a konyhában

A felnőtt tapasztalt ember, különösen akkor, ha nem nagyvárosban nevelkedett és gondos szülei voltak, sok olyan ismeret birtokában van, amit nem az iskolában tanult meg. Azok a képességek, tapasztalatok erősödnek meg, amelyet minden nap gyakorlunk, a főzés is egy ilyen tudás. A városokban manapság nélkülözhető ez a tapasztalat, hiszen szinte minden sarkon találunk éttermet, és az üzletekben is ott tornyosulnak a fél- vagy teljesen kész ételek, melyeket csak melegíteni kell. Nem jelent gondot a főzés ismereteinek hiánya, persze így lemondhatunk az igazán finom ízletes ételekről. Aki vidéken él és nincs jártassága a főzés tudományában, az bizony éhes marad! Faluhelyen ezek az ismeretek nélkülözhetetlenek. Nem is nagyon veszik emberszámba azt, aki nem rendelkezik a főzés terén legalább minimális ismeretekkel. A főzés finom módszereit, a családi recepteket biztosan lesz módja mindenkinek megtanulni és ő is tovább továbbadja majd a következő generációnak. A legjobb ételek a legegyszerűbb alapanyagokból készülnek. A friss nyersanyagok természetesek, többnyire nem a boltba szaladnak értük, hanem a kertbe. A legcélszerűbb megoldás, ha azt esszük, ami éppen terem, így nem kell az eltevéssel sem túl sokat bajlódni és biztosan friss és vegyszermentes nyersanyagokból készül az ételünk. Aki elég tapasztalattal és ismerettel rendelkezik a főzés terén, az képes változatosan főzni olyankor is, amikor nap, mint nap ugyanabból a néhány nyersanyagból kell elkészítenie az ebédet és mégis finom és ínycsiklandó lesz az étel.

Print Friendly, PDF & Email