Az élet sava, borsa!

A hajdina pozitív tulajdonságai

Hajdina

Hajdina

Szeretne valami finomat, különlegeset, de ugyanakkor egészségeset készíteni? Akkor köretként bátran elkészítheti a pirított hajdina ínycsiklandó ételét, ami amellett, hogy finom, roppant egészséges is. A hajdina magas élelmi rost tartalmának köszönhetően kiválóan képezheti a mindennapi betevőt. Értékes vitaminforrásként ismert, ugyanakkor magas a tokoferol, riboflavin és tiamin tartalma is. Már a népi gyógyászatban is komoly szerepet játszott ez a gabonaféle, ugyanis felhasználták a magas vérnyomás kezelésére.

Bár régebben leginkább kását főztek belőle, ma már pirítva készítik el a legtöbben. Finom, ízletes és tápláló, valamint gyorsan elkészíthető. Sőt, a hajdina lisztjét gyakran használják különféle tészták elkészítéséhez is. Visszatérve a fent említett finomságra, a pirított hajdina receptje egyáltalán nem bonyolult, és nem is kell sok összetevőt megvennie érte. Részletesen megismerheti a hozzávalókat és az elkészítési folyamatot is, valamint egyéb, egészséges ételeket is megtanulhat elkészíteni a családja számára.