Az élet sava, borsa!

A pezsgő másképp készül, mint a bor

Pezsgő másképp

A legtöbb étel és ital tárolását hűvösebb, vagy kimondottan hideg helyiségben kell megoldani, különben megromlik és fogyaszthatatlanná válik. Sőt, a romlott ételnek és italnak a fogyasztása megbetegedés lehet a következménye. A pezsgő másképp történő tárolása is indokolt már a kezdeti fázisban is, hiszen a forrás ideje alatt már ajánlott hűvös helyen tartani.

Ez elengedhetetlenül szükséges, különben a mustból nem pezsgő, hanem bor lesz. Éppen ezért, ha valaki buborékos ital előállításába szeretne belekezdeni, vegye számításba, hogy a pezsgő másképp készül, mint a bor, ezért más körülményeket kell biztosítani ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérje.

A tévedések elkerülése érdekében, nem árt olyanokkal felvenni a kapcsolatot, akik már jártasak ebben és tudják, hogy a pezsgő másképp nem készül el, csakis úgy, ha minden lépést megtesz a maga idejében. Amennyiben nem tervezett buborékos ital gyártásával foglalkozni, akkor elég, ha a megnevezett italt egy kis jég közé teszi, majd amikor lehűlt, lassacskán elkortyolgatja.

Print Friendly, PDF & Email