Az élet sava, borsa!

A szőlő igen népszerű

Minőségi szőlő

Minőségi szőlő

Hazánkban rengeteg gyümölcs található meg, amelyek természetesen is megteremnek és nem szükséges importálni. A szőlő egyike a sok olyan gyümölcsnek, amely az éghajlat miatt remekül termeszthető az itthoni termőföldeken.

Az említett gyümölcs rengeteg mindenre felhasználható, ám hazánkban a leggyakoribb módja a borkészítés, valamint a nyers fogyasztás. A hazai szőlőből készült borok messze földön híresek, nem véletlenül. A Blauburger hazánk egyik legjobb minőségű boralapanyaga, amelyet rengeteg gazda termeszt az otthoni kertben. A Blauburgert gyakran összekeverik a Blauburgunderrel, mely igazából nem más, mint a Pinot Noir osztrák neve. Harmonikus savaival szép összhangot alkot a finom bogyós gyümölcsű jelleggel bíró ízvilága. Bogyói színanyagokban rendkívül gazdag, így közkedvelt borházasításokban mint festő bor is, bár elsősorban fogyasztásra alkalmas borokat készítenek belőle. Az egri bikavér egyik közkedvelt és hivatalosan is engedélyezett alkotóeleme. Ennek a szőlőfajtának a tőkéje erőteljes növekedésű, és rendkívül bőségesen terem.

Print Friendly, PDF & Email