Az élet sava, borsa!

Egyre kedveltebbek a kékfrankos borok

Kékfrankos

Kékfrankos

Az utóbbi években, egyre több bortermelő dönt úgy, hogy olyan fajtákat termeszt, amelyek nem tartoznak a divatos fajták közé. Ennek az oka, hogy a vásárlók szeretik azokat a fajtákat, amelyeknek már tradíciója van és nem kötelezően a divatos fajták közé tartoznak. Az egyik ilyen borfajta a kékfrankos, aminek termesztéséhez hazánk éghajlati adottságai kiválóak. Közép Európában is a kékfrankos a kedvelt borok közé tartozik, de hazánk éghajlata talán a legkedvezőbb a fajta termesztéséhez.

Hazánkban több borvidék termeli nagyobb mennyiségben a kékfrankost, a soproni, villányi, hajósi, egri és szekszárdi. A kékfrankos íze a termelés helye miatt általában különböző, tehát érdemes végigkóstolni őket, hogy mindenki megtalálja azt a zamatot, ami számára a leginkább megfelel. Egy kevésbé igényes szőlőfajtáról van szó, aminek a termesztése nem igényel különösebb gondozást. A kékfrankos szőlő összetevője a bikavér boroknak is, hiszen íze zamatos, fűszeres, de önmagában is palackozzák. Ajándékozásra is kiváló egy ilyen palack bor.