Az élet sava, borsa!

Mi a hatékony megoldás az atka ellen?

Atka ellen

A méhek, apró méretük ellenére ugyanúgy képesek megbetegedni, mint az emberek vagy más állatok. Sajnos rájuk is leselkednek kártevők, ami ellen célszerű védekezni. Szerencsére manapság hatásosan lehet védekezni az atka ellen. Az apró, összesen 1 milliméteres parazita a fiasításban szaporodik és a méhek testén élősködik. A méh szövetnedvéből táplálkozik és akár egyéb vírusokat és betegségeket is képes terjeszteni.

Ebben az esetben a méhcsalád legyengül és amennyiben a méhész nem tesz valamit az atka ellen, sajnos az egész kaptár idővel elpusztul. Leghatékonyabban az őszi-téli időszakban lehet védekezni a kártevőkkel szemben. Szinte elképzelhetetlen, de az atkák képesek egy hónap alatt megduplázni a populációjukat.

Manapság már különböző vegyszereket hoztak létre az atka ellen, amelyek által a legtöbb esetben hatékonyan szabadítja meg a méhészt a gondtól. Természetesen ezt kúraszerűen érdemes végigvinni, hogy a hatás eredményes legyen. Nem is gondolná, de ezek az apró kártevők szabad szemmel észrevehetőek a méhen, ezért a méhész könnyedén felismerheti.

Print Friendly, PDF & Email