Az élet sava, borsa!

A mindennapok és a főzés

Divat lett a főzés?

Divat lett a főzés?

Amíg egy piacvezető cégnél dolgoztam, az egyik fiatal vezető beosztásban dolgozó kolléganő elejtette, hogy ő még egy rántottát sem tud elkészíteni. Igaz, harminc alatti volt még csak. Ezt mindenki jó poénnak vette, de azért a beosztottjai szintén poénból a születésnapjára egy „Szakácskönyv szőkéknek” c. című szakácskönyvvel ajándékozták meg, hogy lehetősége legyen elsajátítani legalább az alapokat. Ez a kis történet a mai világban nem is annyira meglepő, mint amennyire pl. húsz évvel ezelőtt lett volna.

Még régebbről nem is érdemes beszélni. Lehet, hogy a főzés tudománya nem mindenkit érdekel egyformán és lehet, hogy valamivel idősebb korban lesz érdekesebb. Mindenesetre az ételek elkészítse éppen olyanra, amilyenre szeretnénk, igényel némi gyakorlatot. Manapság, a könyvek mellett, nagyon sok internetes oldal foglalkozik a különféle konyhák és főzési technikák ismertetésével. Én magam is szívesen keresgélek ezen oldalak között, gyakran csak azért, hogy ötletet merítsek egy teljesen másfajta ételhez. Ma már számos szakosodott oldal található és hozzák a jobbnál jobb recepteket.

Mondhatjuk, hogy divat lett a főzés. Hogy ez a mindennapokban hogyan valósítható meg ?? Elég nehezen. Főleg akkor, ha a család minden tagja dolgozik, hiszen a munkaidő manapság egész napos. Így általában mindenki napközben ott eszik ahol tud, este meg nem mindig van az embernek kedve főzni. Kivétel a kisgyerekes családok, ahol az anyuka otthon van és van ideje és ereje ételt készíteni. Vagy ahol még lakik nagymama, aki szívesen készít ebédet.