Az élet sava, borsa!

Recept

A köles elkészítése egyszerű feladat

A köles elkészítése

Az egészséges étkezés nagyon fontos ahhoz, hogy a mindennapok jól teljenek, és a szervezet megfelelően működjön. Lencse és köles receptek, a lencse elkészítése nagyon egyszerű. Most a köles jótékony tulajdonságai kerülnek bemutatásra.

Ez az egyik legősibb termesztésű gabonaféle, amely Kínából származik, és közel tízezer éves múltra tekint vissza. A gabonafélék közül ez kivételesen egészséges a szervezetre. Megtalálható benne szinte minden anyag, amire a szervezetnek szüksége van, szénhidrátok, fehérjék, zsírok, ásványi anyagok és B-vitamin. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Somlói galuska – az isteni desszert

Somlói galuska

Az életben vannak egyedi és kivételes pillanatok, amikor olyasmi történik az emberrel, amit lehet, hogy többet soha nem fog megtapasztalni, vagy pedig az életében először tesz valamit. A Somlói galuska első alkalommal történő megkóstolása szintén ilyen pillanat, amit az ember többé soha nem fog elfelejteni. Hogy miért?

Egyszerűen azért, mert ennek a süteménynek olyan „még” íze van. Az első gondolat, ami megfogalmazódik az ember elméjében, majd pedig hang formájában elhagyja az ajkát, miután az első falat Somlói galuska lement a torkán, hogy „még”, „ebből még kérek!”. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Fantáziadús ételek a Receptkirály oldalán

Receptek a Receptkirály oldalán

Receptek a Receptkirály oldalán

Sokan azt vallják, hogy a főzés nem csupán egy tevékenység, hanem egyfajta művészet. A Receptkirály oldala is ennek a szellemében jött létre, hiszen az itt látható ételek szemmel láthatóan szívvel-lélekkel készültek.

A honlapon igazi különlegességek is szerepelnek, azonban azok is megtalálhatják itt a számításukat, akik még csak most kezdik tanulni a főzés fortélyait.

A Receptkirály jól elkülöníthető kategóriákba rendezte az ételeket, ezért gyorsan fellelhetőek a kívánt receptek. Desszertekből különösen sok van a weblapon, ezért az édesszájúak számára a Receptkirály maga lesz a paradicsom.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Receptek hétköznapokra és ünnepnapokra

Nassolda receptek

Nassolda receptek

Vannak háziasszonyok, akik szeretnek improvizálni, újítani a konyhában, míg mások nem igazán szeretnek eltérni a jól bevált receptektől, azonban ők is szeretnek változatosan főzni. Napjainkban már nem csak a színes, szépen kivitelezett szakácskönyvek alapján készíthetünk finomságokat, hanem nagyszerű, kipróbált, fotókkal bemutatott recepteket találunk a világhálón is. Aki szívesen keresgél az interneten és süt-főz az itt található leírások alapján, annak remek ötletekkel szolgál a http://nassolda.receptneked.hu/ oldal, ahol minden fogáshoz találunk recepteket, részletes leírást és gyönyörű fotókat.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Libor Mária közkedvelt és ismert házipék

Kelt tészta

Kelt tészta

Legtöbben kedveljük a házi készítésű finomságokat, vagy tárgyakat, csecsebecséket. Főleg ha ajándékba kapjuk őket, akkor okoz nagy örömöt, hiszen benne van a készítő szeretete, türelme. Így van ez a híres Libor Mária, makói házipék esetében is, hiszen szeretettel, tisztelettel és türelemmel kezeli a kelt tésztát. Libor Mária számára az étel, a sütés és a főzés törődést jelent, szeretteinek a legjobbat készíti és a jól bevált receptjeit nem tartja meg magának, hanem szívesen megosztja a világgal.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A főzés nem elméleti tudomány

Sokan szeretnek ügyeskedni a konyhában

Sokan szeretnek ügyeskedni a konyhában

A felnőtt tapasztalt ember, különösen akkor, ha nem nagyvárosban nevelkedett és gondos szülei voltak, sok olyan ismeret birtokában van, amit nem az iskolában tanult meg. Azok a képességek, tapasztalatok erősödnek meg, amelyet minden nap gyakorlunk, a főzés is egy ilyen tudás. A városokban manapság nélkülözhető ez a tapasztalat, hiszen szinte minden sarkon találunk éttermet, és az üzletekben is ott tornyosulnak a fél- vagy teljesen kész ételek, melyeket csak melegíteni kell. Nem jelent gondot a főzés ismereteinek hiánya, persze így lemondhatunk az igazán finom ízletes ételekről. Aki vidéken él és nincs jártassága a főzés tudományában, az bizony éhes marad! Faluhelyen ezek az ismeretek nélkülözhetetlenek. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Gyorstalpaló. Receptek kezdő szakácsoknak.

A mángold kezdő szakácsoknak is könnyen elkészíthető

A mángold kezdő szakácsoknak is könnyen elkészíthető

Általában még ma sem jellemző a férfiak többségére, hogy szeretnének főzni. A legtöbbjük nem ért hozzá és mivel a társadalom ezt inkább női feladatnak tekinti, így aztán nincs kedvük megtanulni. Erre a tudásra pedig időnként szükségük lehet! Elég pár napra egyedül maradni és máris szükség van az étkezés megoldására. Az internet ebben is a férfiak segítségére lehet, sok olyan honlap létezik, ahol egyszerűen elkészíthető receptek találhatók. Egy szakácskönyv is segíthet, viszont a neten olyan mennyiségben állnak rendelkezésre a receptek, hogy az szinte hihetetlen. Van olyan oldal, ahol mintegy 32 ezer recept található! Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Minőségi recept alapanyagok

Érdemes odafigyelni a minőségi recept alapanyagokra!

Érdemes odafigyelni a minőségi recept alapanyagokra!

Sokat lehet olvasni a különböző minőségű élelmiszerekről. Sok fogalom keveredik a köztudatban, hiszen nagyon sokfélét lehet olvasni különböző újságokban és weboldalakon. A félinformációkkal nagyon kell vigyázni, ezért nem árt, ha egy egy fogalomnak illetve alapanyagnak több forrásból is utánanézünk.

Számos alapanyagról derül ki, a többéves népszerűség után, hogy az egészségre gyakorolt hatása nem épp kedvező. Ilyenek pl. a margarin, az ízfokozók, a transzzsírokat tartalmazó élelmiszerek. Sokakat megtéveszt az élelmiszer biztonság is, hiszen ez nem egyenlő az egészséggel. Természetesen a megfelelő higiéniai feltételek elengedhetetlenek az élelmiszer előállításban, de koránt sem jelentik azt, hogy a tartalmazó alapanyagok egészségesek.

Hiszen a vegyszerekkel teli zöldségek soha nem vehetik fel a versenyt egy bio minőséggel, az antibiotikummal teli húsok a túlzsúfolt ólakból, nem versenyezhetnek a szabadtartású, zöldkoszton nevelt állatokkal. Egy kattintás ide a folytatáshoz....