Az élet sava, borsa!

A mindig elfogyó fehérborok

Jól csúsznak a fehérborok

Jól csúsznak a fehérborok

A faluhelyi gazdaságok egyik elengedhetetlen terméke a szőlő. Az öreg gazdák tudják, hogy a téli hónapok és a következő év egyik igazán fontos terméke a minőségi gyümölcsből készült fehérborok. Nem létezik olyan tevékenység a falusi életben, ahol ne lenne szükség valamennyi borra. Ez az ital az, ami mindig fogy.

Legyen az egy esküvő, születésnap, hagyományos mulatság, ünnepnap, a fehérborok, de a vörösek sem hiányozhatnak az asztalokról. Természetesen a falusiak keményem megdolgoznak azért, hogy aztán a következő évben élvezhessék a finom gyümölcsök ízét. Tudják jól, hogy csak akkor lesz bőséges termés és abból jó minőségű ital, ha időt és energiát nem sajnálva, akár a legrosszabb időjárási körülmények ellenére is megfelelően gondoskodnak a szőlőültetvényekről.

A gondosan ápolt és megfelelő tápanyaggal ellátott tőke tud csak igazán egészséges gyümölcsöt teremni, ezért kifejezetten fontos a rendszeres talajmozgatás, trágyázás és a növény ápolása, védelme. A fehérborok gazdag aromája attól is nagyban függ, hogy milyen módot használnak a készítés során.