Az élet sava, borsa!

A szekszárdi borok valóban legendásak

Szekszárdi borok

Hazánk számos csodálatos borvidékkel büszkélkedhet. Tokaj, a Balaton-Felvidék és Eger mellett, előkelő helyet foglal el a szekszárdi borvidék.

A szekszárdi borok a hazai fajtáknak azon területét képviselik, amelyet minden borkedvelőnek fel kell térképeznie. Ennek nemcsak annyi az oka, hogy a fogyasztók körében roppant keresett, hanem az is, hogy a szakértők által is el vannak ismerve, hiszen rengeteg díjat bezsebelnek a különböző versenyeken. A szekszárdi borok ilyen mértékű sikere egyáltalán nem véletlen, mivel ez a borvidék Magyarország egyik történelmi helye és a szőlőtermesztés hagyományai egészen a római időkig nyúlnak vissza a területen. A titkuk a különleges talajadottságban, klímában, a szőlőfajtákban és a fantasztikus vájt pincék kialakításában rejlik.

Ezeken kívül, természetesen szükség van az ottani készítők elhivatottságára és szakértelmére is. A szekszárdi borok az artizanshop.hu webáruházban két kiváló pincészet, a Halmosi és a Merfelsz képviseletében találhatóak. Mindkettő borát meg kell kóstolni!