Az élet sava, borsa!

A vízlágyító készülék működése

Vízlágyító készülék

Vízlágyító készülék

A vízlágyítás egy egyszerű kémia folyamaton, vagyis az ioncserén alapszik. A vízlágyító készülék tartályában található nátrium ionos az átáramló vízben lévő keménységet kiváltó tényezőket kalcium és magnézium ionokkal cseréli ki. Fontos, hogy a vízlágyító töltet regenerálása automatikusan történik.

Ahhoz, hogy ez a regenerálás hatékony legyen, havonta érdemes tablettás sót önteni a vízlágyító készülék tartályába. Ebből következik, hogy a vízlágyítók a sótabletta utántöltését leszámítva, teljesen automatikusan működnek illetve karbantartástól mentesek.

A vizbaratok.hu oldalán lehetőség van a különböző vízlágyító készülék között válogatni, ahhoz azonban, hogy a cég megfelelő ajánlatot tudjon adni, szükség van a vízfogyasztással kapcsolatos adatokra, illetve arra, hogy a megrendelő tudja milyen a víz keménysége, található benne vas vagy nem.

Ezt úgy lehet megállapítani, hogy sárgás-barnás lerakódás látható a mosdókagylóban. Ezen információk birtokában, a vizbaratok.hu egyedi és személyre szabott ajánlatot tud készíteni a megrendelők számára.

Print Friendly, PDF & Email