Az élet sava, borsa!

Az őrölt paprika a legnépszerűbb fűszerünk

Őrölt paprika

A magyar konyha jellegzetessége a fűszerek, azon belül is a paprika gyakori használata. Az őrölt paprika nemcsak finom ízt ad az ételeknek, hanem kellemes piros színt is kölcsönöz, így az egyik legnépszerűbb fűszerré vált az idők során.

Nem maradhat ki sem a halászléből, sem a töltött káposztából. Olyannyira jellegzetes ez a fűszer hazánkban, hogy néhány étel nevében is szerepel a paprika szó. Az egyik ilyen legismertebb ételünk, amit világszerte ismernek, a paprikás csirke.

Az őrölt paprika íze semmivel sem téveszthető össze. De nemcsak ezért érdemes fogyasztani. Ez a fűszernövény rengeteg értékes tápanyagot is tartalmaz. Az egyik legfontosabb C-vitaminforrásunk, de antioxidánsokban is bővelkedik.

A szárítás során, a vitamintartalma ugyan jelentősen csökken, de még így is fontos forrásnak tekinthető. Egyes helyeken füstöléssel szárítják a paprikát, így a végtermék még különösebb zamatot ad az ételnek. A füstölt őrölt paprika használatával előállított ételek olyanok, mintha szabadtűzön készültek volna.