Az élet sava, borsa!

Csokis kaland: az ország cukormentes édessége

Csokis Kaland torta

Csokis Kaland torta

Idén harmadszorra került megrendezésre a „Magyarország Cukormentes Tortája” verseny, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezett.

A cél az volt, hogy egy eddig nem létező receptet találjanak ki a versenyzők, amely alacsony szénhidrát és kalória tartalommal rendelkezik, tükrözze a magyar íz világot és legyen innovatív. A süteményt Nándori László, aranykoszorús cukrászmester készítette, akinek célja az volt, hogy a sütemény az ünnepi alkalmakkor is bátran elkészíthető legyen.

Elsőként augusztus 19-én és 20-án lehet megízlelni a Csokis kaland tortát, majd a recept felkerül az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapjára, és számos cukrászdában árusításra kerül.

A tortát egy nyolc tagú zsűri értékelte, ahol helyet kapott az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, egy gasztroblog szerző, egy dietetikus, két mestercukrász, valamint egy vércukormérőt készítő cég is. A verseny győztese mellett különdíjat kapott „A leginnovatívabb receptért” egy Bazsalikomos csipkebogyó torta, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány különdíját pedig a Döbleces almás torta nyerte el.