Az élet sava, borsa!

Egészséges étel alapanyagok és receptek

Egészséges receptek

Egészséges receptek

Az internetes oldalak talán legnépszerűbbike az ételkészítéssel foglalkozó oldalak. Ezek általában blog formájában indulnak, hiszen nagyon sokan szeretnék megosztani a jól bevált receptjeiket. Sokan vannak olyanok is, akik a magyar, hagyományostól eltérő táplálkozás hívei és ezt szeretnék megosztani az internetes oldalakon. A főzőműsorok tömkelege is hozzájárul ahhoz, hogy egyre népszerűbb legyen a főzéssel foglalkozni.

Ez egy igen hasznos „szokás”, mivel az utóbbi évtizedekben, az egyre több kész és félkész étel elöntötte az üzleteket, arra csábítva az embereket, hogy gyorsan és jóval olcsóbban tudnak étkezni. Igenám, csak mára kiderült és a tapasztalat is ezt igazolja, hogy a legjobb a frissen főzött, szezonális élelmiszer. A táplálkozási szakértők és a kutatók is sorra jönnek rá, az élelmiszerekből fakadó betegségek kialakulására és óvatosan próbálják figyelmeztetni az embereket a készételek, az üdítők, a túlfinomított élelmiszerek veszélyeire. Persze ez kétélű fegyver, mivel a kereskedelem és a tömegtermelés olyan anyagi fölénnyel bír, amely mindent letarol és nagyon gyakran a tudományok kutatások fő finanszírozója.

Ettől kezdve nincs nagyon miről beszélni. De szerencsére, hazánkban, még a legtöbb emberben él a nagymama főztjének emléke, még nem halt ki az igazi ételek szeretete. Nagyon sokszor, főleg a fiatal generáció észre sem veszi, hogyan tér el ettől. A „csak útközben bekapok valamit” élet jelenti a legnagyobb veszélyt az egészséges étkezésre, mivel a gyorsételek a leggyakrabban távol vannak az egészséges alapanyagoktól.

Print Friendly, PDF & Email