Az élet sava, borsa!

Hazánkban is ismert a japán whiskey

Whiskey

Whiskey

Érthető okok miatt az embernek nem az jut eszébe Japánról, hogy egy világhíres whisky gyártó állam lenne, azonban a 20. századtól kezdődően igenis bizonyították, elit italt gyártanak. Kezdetekben ez a whiskey változat a single malt, skót típusra épült, azonban manapság már igen elterjedtek a blended fajták is ebben az országban.

A hagyományos elkészítést tekintve fontos tudni, hogy az árpamalátát égetőkemencében szárítják úgy, hogy közben csak nagyon kevés tőzeg kerül hozzáadásra. Emellett azt is észben kell tartani, a cefrét kisüsti módszerrel párolják. Több évtizedig is úgy gondolták a szakértők, hogyha a skót whiskey nem Skóciában készül el, akkor az eredmény egy gyengébb minőségű ital.

Azonban a vak kóstolások arra a következtetésre jutottak, hogy a japán és a skót whiskey között nincs színvonalat tekintő különbség. Sőt, egyes eseteken a hozzáértők az előbbit tartották egyedibbnek, finomabbnak. Ez a közkedvelt whiskey változat megvásárolható a www.bareszkozok.hu weboldalon, amelyik ezeken kívül más fajtákat is forgalmaz.