Az élet sava, borsa!

A köles elkészítése egyszerű feladat

A köles elkészítése

Az egészséges étkezés nagyon fontos ahhoz, hogy a mindennapok jól teljenek, és a szervezet megfelelően működjön. Lencse és köles receptek, a lencse elkészítése nagyon egyszerű. Most a köles jótékony tulajdonságai kerülnek bemutatásra.

Ez az egyik legősibb termesztésű gabonaféle, amely Kínából származik, és közel tízezer éves múltra tekint vissza. A gabonafélék közül ez kivételesen egészséges a szervezetre. Megtalálható benne szinte minden anyag, amire a szervezetnek szüksége van, szénhidrátok, fehérjék, zsírok, ásványi anyagok és B-vitamin. A köles elkészítése sokféle módon történhet, és szinte minden előállítható belőle, ami a rizsből. Manapság egyre közkedveltebb és a diétába is beilleszthető, hiszen jól eltelít, így hosszabb időre csökkenti az éhségérzetet.

A köles hatásai nagyon pozitívak, többek között a gyomor egyik legjobb gyógyszere, remek lúgosító. Ha kölesköret szerepel a tervei között, akkor azt úgy is megvalósíthatja, hogy párolás előtt egy kevés hagymás olajon átpirítja. Az édes változathoz pedig érdemes tejben megfőzni.

Print Friendly, PDF & Email