Az élet sava, borsa!

Még nem történelem a kotyogós kávéfőző

Klasszikus kávéfőző

A reggeli kávé elfogyasztása a legtöbb embernél szinte életmentő tevékenységnek számít. Minél erősebb, annál jobb, mert így segít a nehéz ébredésben. Sokak szerint a kotyogós kávéfőző a múlt ikonja, egy régi sztár, a leköszönő évek képviselője.

De voltaképpen még ma is rengeteg ember élvezi ennek a technológiának az előnyeit, mégpedig mindennap a finom kávéjukat kortyolgatván. Az tény, hogy a modern innovációk valamelyest háttérbe szorították, de mégsem tudták letörölni teljesen a kávéfőzés porondjáról.

Hasznosság és minőség tekintetében felülmúlhatatlan a kotyogós kávéfőző és persze az is hatalmas előnye, hogy nagyon kicsi helyet foglal el a konyhában, ellentétben a mai, modern kávéfőző gépekkel.

Ezt a leginkább azok a személyek tudják értékelni, akiknek a lakásában csak egy kis konyha áll a rendelkezésükre. Kétféle fekete is készíthető a kotyogós kávéfőző használatával, ha jól megtömjük és megnyomkodjuk az őrleményt, akkor roppant erős, markáns folyadékot főzhetünk ki. Ha kevesebbel és alacsonyabb hőfokon engedjük át rajta a vizet, jutalmunk egy aromás, lágy fekete lesz.

Print Friendly, PDF & Email