Az élet sava, borsa!

Mellnagyobbítás utáni fájdalom: a leggyakoribb kérdések és válaszok

Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás

Minden operáció valamilyen szintű fájdalommal jár, ami nemcsak a műtét alatt, hanem utána is jelen van még egy ideig. Pontosan így van ez az esztétikai beavatkozásoknál is, mégis rengeteg hölgy dönt például a mellnagyobbítás mellett. Ezért is érdemes bővebben utánanézned ennek a www.drfalus.hu weboldalon. Ez a beavatkozás ajánlott túl kicsi, aszimmetrikus vagy megereszkedett mellek esetén. Egyéb korrekciókkal is kombinálható ez az operáció, átformálható általa a mellbimbó, ha valaki annak formájával nincs megelégedve.

Nem csoda, hogy egyre több nő műtteti meg magát, mert feszes, szép kebleket akar. A mellplasztikai műtét előtt szükséges néhány fontos vizsgálatot elvégezni. A beavatkozás altatásban történik, a páciens másnap mehet haza. Azzal mindenképpen számolni kell, hogy a mellnagyobbító műtét után kellemetlen, feszítő érzés keletkezik a mellekben, ami a páciens szervezetétől függően, néhány napig meglehetősen erős fájdalommal járhat.

A kínok azonban fokozatosan csökkennek és pár hét, esetleg hónap alatt teljesen elmúlnak. Amint a szervezet megszokja az implantátum okozta változásokat, minden kellemetlen tünet elmúlik. Vannak orvosi javaslatok, amiket feltétlenül be kell tartanod az operáció után, mert csak így érheted el a kitűzött célodat. Például a mellnagyobbító műtét után speciális kompressziós melltartót szükséges hordanod és kötelező a rendszeres kontrollvizsgálat is.

Kíméletes életmódot kell élned legalább 2 hónapig a beavatkozást követően, nem szabad sportolnod, sem erősebb terhelésnek kitenned a szervezetedet. Gyakorlatilag mindenféle fizikai terheléstől tartózkodnod kell az említett időszakban. Foglalkozásod jellegétől és az alkatodtól függ, hogy mikor térhetsz vissza a munkába az mellnagyobbítást követően. Irodai munkába akár 1 hét elteltével, de a nagyobb fizikai megterheléssel járó foglalkozást űzőknek 2 hónapot is kell várniuk. Továbbá nagyon fontos, hogy az esztétikai műtétet követően, 6 hónapig tartózkodni kell a napozástól, különben deformálódhat a heg.