Az élet sava, borsa!

Mikor kell gyógytornászhoz menni?

profi gyógytornász

Profi gyógytornász

A mozgáshiányos, ülő életmódból fakadóan, már a fiatalabb korosztály (30-40 évesek) tagjai között is gyakran megjelenik a hátfájás kellemetlensége. Ennek kiváltó oka és a fájdalom jellege is sokféle lehet, de ha pihentetés hatására sem múlik el néhány nap alatt, akkor szakemberhez kell fordulni. Ez is jele lehet annak, hogy egy profi gyógytornász segítségére van szükséged. Ugyanis a sebészeti beavatkozást nem igénylő hátfájdalmak hatékony kezelésének egyik legcélravezetőbb eszköze a gyógytorna.

A Gyógytornászom rendelőbe érdemes jelentkezned, amennyiben hátfájástól szenvedsz, mert itt a diagnózis felállítását követően, a gyógytornász kialakít számodra egy kifejezetten egyénre szabott mozgásprogramot. Ezt rendszeresen szükséges végezne, a szakember felügyelete mellett, legalább a panaszok teljes megszűnéséig. Ugyanakkor, a probléma kiújulásának elkerülése érdekében, egyénileg is érdemes időről időre végezned a feladatokat. Nem fog nehezedre esni, hogy megtedd ezt, ha érzed majd a jótékony hatását.

Tehát nem szabad egy kellemetlen, de elvégzendő feladatnak tekintened majd a gyakorlatokat. Egyébként a hátfájás időtartam szempontjából lehet akut, szubakut, valamint krónikus. Viszonylag rövid idejű, szúró, nyilalló, hasogató fájdalommal jár az akut hátfájás, ami általában 3-4, vagy rosszabb esetben 6 hétig is elhúzódhat. A 6 hét elteltével sem múló hátfájás már szubakutnak nevezhető. Ha 12 hét elteltével vagy akár hónapokon keresztül tartó kín már krónikus.

Viszont egy szakértő gyógytornász-fizioterapeuta segítségével szakszerű módon, nagymértékben csökkenthetőek az ebből adódó fájdalmak, korrigálhatóak a problémát okozó mozgásszervi elváltozások. Nyilván mindenki szeretne minél előbb megszabadulni a fájdalomtól, ami megnehezíti, ellehetetleníti a mindennapjait, ezért ajánlott a legjobb szakemberekhez fordulni. Bármilyen eredetű hátfájás kínoz, a tapasztalt szakember biztosan tud segíteni a megszüntetésében vagy a tünetek enyhítésében. Minden életvitelen lehet változtatni, érdemes a szakértők tanácsait megfogadni.