Az élet sava, borsa!

Somlói galuska – az isteni desszert

Somlói galuska

Az életben vannak egyedi és kivételes pillanatok, amikor olyasmi történik az emberrel, amit lehet, hogy többet soha nem fog megtapasztalni, vagy pedig az életében először tesz valamit. A Somlói galuska első alkalommal történő megkóstolása szintén ilyen pillanat, amit az ember többé soha nem fog elfelejteni. Hogy miért?

Egyszerűen azért, mert ennek a süteménynek olyan „még” íze van. Az első gondolat, ami megfogalmazódik az ember elméjében, majd pedig hang formájában elhagyja az ajkát, miután az első falat Somlói galuska lement a torkán, hogy „még”, „ebből még kérek!”.

Az a férfi, akinek a felesége el tudja készíteni ezt a süteményt, ahogy mondani szokták, megfogta az Isten lábát. Nos, aki szeretné megtanulni, hogy miként lehet az asztalra varázsolni ezt az ínyencséget, a ReceptNeked weboldalról letöltheti a Somlói galuska elkészítésének a leírását és isteni élményben részesítheti a számára legkedvesebbeket. Bár a mitológia azt tartja, hogy Prométheusz a tűzet lopta el az istenektől és azt hozta el az embereknek, de ki tudja, lehet ez is onnan származik…

Print Friendly, PDF & Email