Az élet sava, borsa!

Fehérje csoki elkészítése házilag

Fehérje csoki

Fehérje csoki

A protein szeletek nem képesek a teljes étkezést pótolni, de sokszor kiegészítőként fogyaszthatjuk. Ilyen protein szelet a fehérje csoki is, amit könnyedén, otthon is elkészíthet különösebb cukrásztudás nélkül. Ezt tekintse inkább desszertnek, mint főételnek. Ennek a fogyasztása által ugyan kerül szénhidrát a szervezetbe, de biztosítja a megfelelő fehérje bevitelt is. Az alábbiakban egy fehérje csoki recepttel ismertetjük meg Önt, amihez a hozzávalók egyszerűen, jó áron beszerezhetőek.

Mik ezek a hozzávalók? 140 gramm csokis fehérje, 80 gramm kalóriaszegény vaj, 25 gramm kókuszreszelék, 90 gramm kókuszliszt, 150 ml víz. A száraz hozzávalókat össze kell keverni, majd ehhez adjuk a mogyoróvajat és a vizet apránként. A masszát kézzel össze kell gyúrni, majd egy tálba rakni és 20 percre lehűteni a fagyasztóban. Igény szerint a fehérje csoki tetejére olvaszthatunk étcsokoládét is. Próbálja ki Ön is, készítsen ízletes proteinszeletet, amellyel biztosíthatja szervezete számára a megfelelő fehérje bevitelt.