Az élet sava, borsa!

A hisztamin intolerancia életmódbeli változtatásokkal is kezelhető

Orrfolyás, könnyező szemek, viszkető nyelv. Sokunknak ismerősek a hisztamin intolerancia tünetei. A klasszikus megoldás a vény nélkül kapható antihisztaminok bevétele, ami azonnali enyhülést hoz. Sajnos ez gyakran csak rövidtávon segít. Sok élelmiszer tartalmaz nagymennyiségű hisztamint.

Ezek közé tartoznak az olyan kedvencek, mint a banán, az avokádó vagy a padlizsán. A legtöbb ember képes kiiktatni ezeket az életéből és elkerülni a hisztamin intolerancia vagy allergia tüneteit. Másoknak a klasszikus allergiára utaló jeleknél kevésbé súlyos tünetei vannak. Náluk olyan tünetek jelentkeznek, mint a migrén, a hasi fájdalom, a hasmenés vagy egyszerűen az immunrendszer gyengesége. Szerencsére van mód a hisztamin intolerancia minimalizálására és az általános egészségi állapot javítására.

Egy jól ismert fűszer, a kurkuma csökkentheti a hisztaminra adott reakciót, enyhítve a gyulladást. A probiotikumokkal együtt, a napi étrendbe való beillesztésük segít fokozatosan javítani a hisztamin intoleranciát, lehetővé téve a változatosabb étrendet.