Az élet sava, borsa!

A striák eltüntetése csak bizonyos szintig lehetséges

striák eltüntetése

Striák eltüntetése

A terhességi csíkok szinte egyetlen kismamának sem ismeretlenek. Ugyanakkor a striák eltüntetése nemcsak őket foglalkoztatja, ugyanis a megnevezés ellenére, nem csupán a várandósság időszaka alatt jelenhetnek meg, hanem egy hirtelen fogyás, hízás vagy növekedés hatására is.

Sajnos, azonban a striák eltüntetése teljes mértékben nem lehetséges, ugyanis ez a probléma a bőr megnyúlásával, gyakorlatilag az elrepedésével jár, ami nem visszafordítható. Ellenben halványítani lehet a csíkokat, csak meg kell találni ehhez a megfelelő készítményeket.

Ugyanis rengetegféle termék kapható, amiknek kimondottan a striák eltüntetése lenne a feladata, de nem mindenik elég hatásos, még úgy sem, ha tudjuk, hogy teljes javulást nem várhatunk ez esetben.

Mint sok más területen, a striák eltüntetése érdekében is érdemes a növényi hatóanyagokat előnyben részesíteni, ugyanis ezek könnyebben beépülnek a bőrbe és nem terhelik meg az amúgy is nagy igénybevételnek kitett szervezetet további kémiai összetevőkkel, amiket nem tudna feldolgozni.