Az élet sava, borsa!

A szeborreás bőr kezelése vegyszerek nélkül

szeborreás bőr

Szeborreás bőr

Szeborreás bőrgyulladás esetén pirosas foltokat és zsíros vagy korpás hámlást észlelhetünk a testünk különböző pontjain, például a fejbőrön, az orrtőben, de akár a szemhéjon, szemöldök vagy a fültőben is. Azonban, mivel ezek a tünetek sokféle betegség esetén jelentkezhetnek, fontos, hogy egy szakértő állapítsa meg, hogy a szeborreás bőr problémájával állunk szemben vagy valami más áll a dolgok hátterében.

Amennyiben egy tapasztalt bőrgyógyász is megerősíti, hogy a szeborreás bőr okozta kellemetlenségekkel nézünk szembe, akkor már kezdhetünk is próbálkozni a különféle természetesebb bőrápolási módszerekkel. Azért beszélhetünk csak próbálkozásokról, mert az esetében nincs még konkrét gyógymód és esete válogatja, hogy mikor mi válik be jobban.

Egy biztos, hogy a vegyszereket érdemes kerülni, mivel a mai napig nem ismert a szeborreás bőr oka sem, így könnyen meglehet, hogy az sok vegyi anyag is közrejátszik a kialakulásában, amivel nap mint nap érintkezünk. Válasszuk ilyenkor is a biokozmetikumokat, hogy legalább újabb káros hatásoknak ne tegyük ki a szervezetünket!