Az élet sava, borsa!

A villanybojlerek népszerűsége töretlen

Ezeket a berendezéseket általában a háztartások melegvízellátásának céljából használják. A villanybojlerek már évtizedek óta jelen vannak a piacon. Az előnyeik közé sorolható többek között az, hogy könnyen telepíthetők. Nincs szükség bonyolult csővezeték-rendszerre vagy gázkapcsolatra, hiszen elektromos árammal működnek.

Nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, ami azt jelenti, hogy kevesebb a meghibásodásuk esélye és alacsonyabb a karbantartási költségük. Pontosan szabályozhatók, így a felhasználók mindig a kívánt hőmérsékleten kapják meg a vizet. A villanybojlerek nem bocsájtanak ki káros anyagokat a légkörbe, így kicsi a környezeti lábnyomuk. Természetesen ez a dolog függ az elektromos energia ellátásának módjától is.

Ha megújuló forrásból származik az áram, akkor különösen környezetbarát megoldásnak számít. Mivel nem használnak éghető üzemanyagot, ezért nincs szükség kéményre vagy szellőzőrendszerre. A villanybojlerek működési elve egyszerű, elektromos ellenálláson keresztül vezetik az áramot, ami hőt generál és felmelegíti a tárolt vizet.