Az élet sava, borsa!

Adalékoktól és segédanyagoktól mentes aminosav tabletta

Az aminosav tabletta hozzájárul a szervezet megfelelő működéséhez, hiszen 8 fehérjeépítő aminosavat tartalmaz. Amennyiben szeretné Ön is kiegészíteni a napi tápanyag szükségletét, mindenképpen böngéssze át az aminoprimo.hu weboldal választékát! Az aminosav tabletta esszenciális savakat tartalmaz, ezek közé tartozik a leucin, a valin, az izoleucin és lizin, fenilalanin, metionin, treonin és a triptofán. Ahhoz, hogy megtudja miért fontos a rendszeres és változatos étkezés, meg kell értenie mi is az az aminosav.

Ez egy olyan vegyület, ami a fehérjék felépítésében van jelen. Emellett segít megnövelni és megtartani az izomtömeget. Éppen ezért, a sportolók körében rendkívül nagy szerepet játszanak a különféle aminosav tabletta változatok. A speciális vegyületek nemcsak sportolóknak vagy megerőltető fizikai munkát végzőknek kiválóak, mivel számos élettani funkcióhoz elengedhetetlennek számítanak. Ilyenek például az agyi funkciók, mint amilyen a memória és a koncentrációs képesség. Sokan nem is tudják, de a fehérje a víz után a második legfontosabb elem a szervezetnek.

Melyek az esszenciális aminosavak?

Először meg kell említenünk, hogy a proteint körülbelül 20 fajta aminosav alkotja. Ezekre szüksége van a szervezetnek a megfelelő működéshez. Az aminosavakat a test nem képes előállítani, így külső forrásból kell bevinni. Egy jól összeállított aminosav tabletta esszenciális, nem esszenciális és feltételesen esszenciális vegyületet is tartalmaz. Vizsgáljuk meg alaposan az első kategória tartalmát! Az esszenciális aminosavakat mindenképpen külsőleg kell bejuttatni, például étellel vagy táplálékkiegészítők formájában. Ezek a lizin, valin, izoleucin, metionin treonin, triptofán, fenil-alanin, leucin és gyermekkorban a hisztidin.

– A BCCA aminosavak, amelyek elágazó láncúak, vagyis a molekuláris szerkezetük egyik oldalán elágazik a láncuk, a teljes izomzat egyharmadát alkotják. Pontosan emiatt kell rendszeresen pótolni a mennyiségüket a szervezetben, különben jelentős izomvesztés történik.

Az aminosav tabletta mindenkinek ajánlott?

Természetesen bárki szedhet táplálékkiegészítőket, viszont ezek nem fogják teljes mértékben kiváltani az egészséges étkezéseket. A változatos, fehérjékben és zöldségekben dús táplálkozás nemcsak kisgyermekkorban elsődleges fontosságú. Felnőtt korban éppen annyira szüksége van a szervezetnek a vitaminokra és nyomelemekre, mint a fejlődésben lévő lurkóknak.

A húsok, a halak, a tojás és a különféle tejtermékek mindennapos fogyasztása létfontosságú. Az aminosavak, amiket az előbb felsorolt fehérjék tartalmaznak, igen jó arányban hasznosulnak a testben. Természtesen azt nem lehet mondani, hogy ezen ételek aminosav tartalma ideális mennyiségű, éppen ezért szükséges mellé aminosav tabletta is. Az étkezések során elfogyasztott protein egy része átalakul kalóriává, a másik része viszont beépül az emberi szervezetet alkotó fehérjékbe.

Mit kell tudni az Amino Primo tablettáról?

A speciális összetételű tabletta 8 esszenciális vegyületet tartalmaz, ezek 99 %-ban hasznosulnak. Az ideális arányban történő felhasználás miatt, a szervezet a saját fehérjéinek felépítésére is fel tudja használni a különféle összetevőket. A fehérjét a test elsősorban a kötőszövetek felépítéséhez és regenerálásához használja. Amennyiben nincs megfelelő mennyiség belőle a szervezetben, különböző egészségügyi problémák lépnek fel. Sokan tévesen azt gondolják, hogy proteinre csak a hivatásos sportolóknak van szükségük.

Ez azonban nem igaz. A fehérje olyan fontos folyamatokban vesz részt, mint a vírusos és bakteriális fertőzések elleni védelem, illetve bizonyos hormonok termeléséhez is szükségesek, hogy csak párat említsünk a sok közül. Az aminosav tabletta hozzájárul ezen fehérjék megfelelő működéséhez. Az aminosav tabletta összetevői között megtalálható valin például elősegíti az izomnövekedést és részt vesz az energiatermelésben.

Mit csinál a többi esszenciális aminosav?

Nehogy azt gondoljuk, hogy lustálkodnak! A leucin például, a valinhoz hasonlóan, kulcsfontosságú szerepet tölt be az izomtömeg növelésében, de izomjavítás szempontjából is kritikus a megléte. Továbbá elmondható róla, hogy serkenti a sebgyógyulást és elősegíti a növekedési hormonok termelését. A leucin szabályozza a vércukorszintet is. Az izoleucin az izomanyagcserében játszik fontos szerepet, illetve a hemoglobin termeléséhez is elengedhetetlen vegyület. Az Amino Primo aminosav tabletta következő résztvevője a lizin, ami a fehérjeszintézisben, a hormon- és enzimtermelésben, a kalcium felszívódásban és az immunrendszer tökéletes működésében nyújt segítséget.

A fenil-alanin egy hormontermelésért, valamint más aminosavak termelődéséért felelős vegyület. A metionin az anyagcserében és a méregtelenítésben játszik óriási szerepet, illetve gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. A triptofán a máj fehérjeszintéziséért és a megfelelő nitrogénegyensúly fenntartásáért felelős. A treonin pedig a kollagén és az elasztin szerves részét képezi, amik a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát segítik elő. Ráadásul jó tudni, hogy az aminosav tabletta a fogyasztás után 30 perccel már kifejti jótékony hatását.