Az élet sava, borsa!

Edzésterv otthonra: súlyzó nélkül!

otthoni edzés súlyzó nélkül

Otthoni edzés súlyzó nélkül

Sokan gondolják azt, hogy a fogyáshoz, formásodáshoz szükséges kemény edzéseket kizárólag edzőteremben lehet elvégezni, mert ott vannak különböző gépek. Aki otthoni edzésben gondolkodik, drága sporteszközöket lát a lelki szemei előtt, pedig mindkét elgondolás téves. Az otthoni edzés súlyzó nélkül is eredményes lehet. A két legfontosabb szempont a rendszer és a rendszeresség. Az otthoni edzésekben az a legcsodálatosabb, hogy mi választhatjuk ki a formáját az életmódunknak, az alkatunknak és a napi programunknak megfelelően.

Ebben a teljesítményorientált, rohanó világban szinte semmire nincs időnk, még kevésbé arra, hogy edzőterembe járjunk, így hiába váltjuk ki a bérletet, mert úgysem tudunk minden órán megjelenni. Azonban a nap 24 órájából félórát biztosan tudunk saját magunkra szakítani. Bármikor végezhető az otthoni edzés, ráadásul nagyon jó eredményeket érhetünk el ezzel. A reggeli edzés a legjobb módja annak, hogy kellemesen indulhasson a napunk.

Rövid és hatásos lehet ilyenkor például egy Intenset blokk, amit megismerhetünk az intenset.hu weboldalon. Napközben is felfrissíthetjük magunkat, ha be tudunk illeszteni 15-20 perces tornát. Ez nagyon jólesik például többórás ülés után. Rengeteg embernek csak este fér bele az otthoni edzés a programjába, bár nyilván szívesebben tévéznénk, de tudni kell, hogy a torna jobban kikapcsol. Célszerű egy hetet adnunk annak, hogy megszokjuk a menetrendet, aztán pár nap elteltével azt vesszük észre, hogy nem is vagyunk úgy kiütve az edzés után, mint eleinte.

Igazán szórakoztató lehet az egész családdal együtt végezni a gyakorlatokat, ekkor már biztos nem fogjuk tehernek érezni a tornát. Érdemes esélyt adni az Intenset edzéstervnek és diétának, amit egy kiváló szakember állított össze. Igen, diéta, hiszen a gyakorlatok végzése hiábavaló volna megfelelő táplálkozás nélkül. Így oda kell figyelnünk arra, hogy mit és mikor fogyasztunk. Az edzésterv és diéta betartásával komoly sikereket érhetünk el, nem kell hozzá kizsákmányolnunk a testünket, sem pedig éheznünk.