Az élet sava, borsa!

Gondolázás Velencében: olcsón is meg lehet úszni?

Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Velencébe, a lagúnák városába az év bármelyik szakában remek ötlet elutazni, de talán a híres karnevál idején a legjobb. Ha már felkeressük ezt a csodálatos helyet, akkor nem érdemes kihagyni a gondolázást sem, amit a legtöbben csak romantikus filmekben láttunk, bár igaz, hogy ezért a szolgáltatásért fizetni kell. Az Euro Travel weboldalán is tájékozódhatsz az aktuális árakról. A gondolatúrák ára csoportonként 18-125 euró között mozognak, és átlagban 25-30 percig tartanak. Az éjszakai gondolázás ettől nagyjából 50%-al drágább, tehát anyagi szempontból jobban megéri nappali városnézésen részt venni.

Attól sem kell tartanotok, hogy nem találtok üres gondolát, hiszen ez Velencében turisztikai tevékenység, amiből sokan élnek. Pontosan olyan ez ott, mint itthon a taxis szolgáltatás. A gondola a tradicionális evezős csónakok egyik típusa, viszont egyedi vonásaik teszik összetéveszthetetlenné. Teljes egészében fa felhasználásával készül, illetve kézi munkával, ami manapság már ritkaság.

Egy hosszú, ugyancsak fából készült evezővel hajtják, amit evezővillában forgatnak. Harmadik különlegessége a gondoláknak, hogy évszázadok alatt tökéletesítették, a velencei vízi utakhoz igazították aszimmetrikus formájukat és kialakításukat. Ennek köszönhetően, a gondolások könnyedén lavírozhatnak ezekkel a néhol szűk lagúnákban is. Hosszú órákig kényelmesen tudják hajtani a csónakokat anélkül, hogy különösebben elfáradjanak. A gondolák képesek egyszerre szállítani embert és árut.

Érdekes felépítésű csónakok ezek, amelyek ugyanakkor romantikus feelinget is biztosítanak mindazoknak, akik tesznek egy sétát valamelyikkel. Ha a pároddal utazol Velencébe, akkor igazán romantikus sétát tehettek a lagúnákon egy kényelmes gondola belsejében. A gondolázás ára nem annyira magas és a Velencében töltött napokon muszáj kipróbálni, ugyanis életre szóló élményben lesz részetek. Az utazás lehetőségéről minden információt megtalálsz a velencei-karneval.hu weboldalon. Érdemes igénybe vennetek a szolgáltatást, mert akkor zökkenőmentes lesz az utazás.