Az élet sava, borsa!

Miért hasznos a talajlazító?

Az udvar ékét adó gyepfelület gondozása elég sok tényezőből tevődik össze, amelyekre gyakran nem gondolunk a vetés idején. Tény, hogy trendi és stílusos egy zöld „tenger” kialakítása, ami körülöleli az egész otthonunkat, de ennek megvan az ára. Nem a fűmagra kell ilyenkor gondolni, hanem leginkább az utómunkálatokra.

A locsolás, állandó nyírás mellett, a talajlazító évenkénti felvonultatása sem maradhat el. Ennek a berendeznek a célja, hogy levegőt engedjen a tövek közé. Az eső, a rendszeres taposás miatt a föld tömörödik. Az ilyen környezetben kevesebb lesz az oxigén és még a víz sem tud jól beszivárogni. A talajlazító célirányos bevetésével azonban sikerül javítani a közegen.

A készülék egy menetben összegyűjti a fűszálakat, így a területet teljesen előkészíti az esetleges felülvetésre. A benzinmotoros kivitelek előnyei közé tartozik, hogy függetlenül az elektromos hálózattól, bárhol alkalmazhatóak és nincsenek távolsági korlátok a kábelek miatt. A talajlazító gondoskodik a pázsit gyökereinek szó szerinti fellélegzéséről és az állomány egészségének megtartásáról.