Az élet sava, borsa!

Mellnagyobbítás kisokos – Minden amit tudnod kell, mielőtt belevágsz!

mellnagyobbító műtét

Mellnagyobbító műtét

Annak ellenére, hogy sokan hiúság kérdésének tartják a plasztikai beavatkozásokat, ezek mégsem minősülnek annak, hiszen több olyan eset van, amikor egyenesen ajánlott a szépészeti operáció. Például a mellnagyobbító műtétet tanácsos elvégeztetni túl kicsi, aszimmetrikus, megereszkedett keblek esetén, illetve, ha egyéb korrekciókra is szükség van.

Érdemes jól utánajárnod, mielőtt mellnagyobbító műtétre vállalkozol! Ha nem vagy megelégedve a melleid méretével, nem tudod elfogadni ezt a testrészedet olyannak, amilyen, akkor érdemes a mellnagyobbítás mellett döntened. Továbbá, az is lelki problémát okozhat, ha valakinek nem egyformák a mellei, szemmel látható eltérés van a két kebel között.

Az aszimmetriakorrekció segíthet ebben az esetben. A plasztikai sebész a kisebbik mellet mellnagyobbítással hozzáigazítja a nagyobbhoz, de fordítva is lehet. Szülés, szoptatás, fogyás következtében, de a a kor előrehaladásával is, a mellek veszítenek feszességükből, gyakran megereszkednek, amin szintén plasztikai műtéttel lehet segíteni.

Vizsgálatok mellnagyobbítás előtt

A mellnagyobbító plasztikai beavatkozást minden esetben egy sor analízis elvégzése előzi meg, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az operáció biztonságosan folyjon le. 40 éves kor alatt és fölött nagyjából ugyanazokat a vizsgálatokat kéri a plasztikai sebész, a különbség csak annyi, hogy az idősebb hölgyeknek feltétlenül mammográfiára van szükségük, míg a fiatalabbak esetében megfelel a mell ultrahang is.

A vizsgálatok listája magába foglalja a labort, EKG-t, mellkasröntgent, valamint a mammográfiát. További analízisekre is szükség van azoknál a személyeknél, akik régebben már vettek részt plasztikai sebészeti beavatkozáson, valamilyen akut vagy krónikus betegségben szenvednek és rendszeresen gyógyszert szednek.

Akinek már volt mellplasztika műtétje, annak magával kell vinnie az erre vonatkozó zárójelentéseket, ha pedig betegség miatt az operáció előtt is valamilyen kezelés alatt áll, akkor a dokumentációkat és a szakorvos véleményét, javaslatát a műtéthez szükséges vizsgálatokról és kezelésről.

Regenerálódás a műtét után

Abban az intézményben, ahol a kiváló plasztikai sebész, dr. Falus György praktizál, a mellnagyobbító műtétet altatásban végzik, egynapos befekvéssel. A páciens csak másnap távozhat, de az orvosi utasításokat ezt követően is be kell tartania. 2 hónapig folyamatosan hordania kell egy kompressziós melltartót és rendszeresen jelentkeznie kell kontrollvizsgálatokra is.

A műtét végeredménye, azaz a mell végleges formája csak hónapokkal a beavatkozás után alakul ki. A mellnagyobbító beavatkozást követően, 2 hónapig az operált terület és környezete ödémás, duzzadt, de ez fokozatosan csökken.

A teljes megnyugvásig több hónap is eltelik majd. Számolnod kell azzal is, hogy a mellimplantátum stabilizálása érdekében, 3 hónapig csak a hátadon szabad majd feküdnöd. Több hétig áztatni is tilos a sebet, viszont zuhanyozni nyugodtan lehet. Vigyáznod kell majd, hogy a heget 6 hónapig ne érje sem napfény, sem UV-fény, mert ezek hatására deformálódhat. A sebet kifogástalanul tisztán kell tartani a műtét után.