Az élet sava, borsa!

Mire terjed ki a lakásbiztosítás?

lakásbiztosítás

Lakásbiztosítás

Az ingatlan remek befektetés – szokták mondani. Természetesen, mint mindent, úgy ezt is a piaci mozgások határolják be. Hogy aktuálisan mennyit ér egy lakás, az dönti el, hogy a kereslet-kínálat aránya mekkora. Ha éppen mindenki szabadulni szeretne a házaktól, akkor az érték csökken, míg a felvásárlások ideje alatt növekszik. A kérdés leginkább az, hogy miként tudja valaki kihasználni ezeket az ingadozásokat? Sokan vannak, akik kevésbé pénzkereseti forrásként tekintenek az otthonukra, hanem inkább stabil pontként.

Ettől függetlenül megéri ezt okosan bebiztosítani, ugyanis bármikor történhet valami előre nem látható esemény. Az általános lakásbiztosítás többféle természeti kárra kiterjed. A teljesség igénye nélkül, ezek lehetnek villámcsapás, árvíz, felhőszakadás, vihar, hónyomás és hasonlók, amit a környezeti hatások kiválthatnak. Mivel ez nem fed le minden lehetséges esetet arra vonatkozóan, ami bekövetkezhet és anyagi kárt jelent, úgy a hagyományos lakásbiztosítás mellett, megéri kiegészítő opciókat választani.

Ezek kitérhetnek vandalizmusra, üvegek betörésére, értékek eltulajdonítására és így tovább. Miként történjen a biztosítás kiválasztása? Egyértelműen elmondható, hogy kiemelt figyelemmel! Bár van mód már egyszerűen, online megkötni ezt, de jobb profi tanácsadót bevonni a folyamatba. Néhány ezer forintért is válaszható lakásbiztosítás, de jobb kicsit elmélyedni a részletekben. Nagy hiba például az alul- és a túlbiztosítás. A kifizetések esetén az alacsony költségek jók, de ezek csak hézagosan vonatkoznak bizonyos káresetekre, így nagy valószínűséggel használhatatlanok adott helyzetekben.

Sokat fizetni sem éri meg, mert hiába van nagyobb értékre biztosítva az ingatlan, mint amennyit valójában ér, a biztosító lehet nem téríti vissza a teljes összeget. Kell tehát a szakmai vélemény és néhány évente, felülvizsgálat keretében megéri újra átértékelni az összeget. A Grantis munkatársai örömmel állnak rendelkezésre és függetlenségüknek hála, garantáltan azt az opciót állítják össze, ami a leginkább hasznos, mind a befizetés, mind a térítés oldaláról nézve.