Az élet sava, borsa!

Neveljen indián banánt az otthonában!

indián banán

Indián banán

Nem is olyan régóta, a mediterrán országok lakosai elég szerencsések voltak ahhoz, hogy hozzászoktassák a közismert banánfákat a nyaralókban történő termesztéshez. A trópusi indián banán ültetési és gondozási folyamata meglehetősen alapos, szerteágazó, ráadásul türelmet meg erőfeszítést igényel, de a sikeres kertészek pozitív visszajelzései alapján, az ilyen kísérletek eredményei felülmúlják az összes várakozást.

Az azimina egy magas (6-9 méter) kétszikű dekoratív fa, piramis jellegű koronával, fényes, hosszúkás ovális levelekkel és harang alakú lila virágokkal. Eredetileg észak-amerikai évelő egzotikus növény, ám annak ellenére, hogy kiváló, ízletes gyümölcsöket képes előállítani, könnyen ellenáll a súlyos fagyoknak is (-30 fokig).

Az indián banán nemzetsége 9 fajtát foglal magába, de ezekből csupán egy bizonyult alkalmazkodó típusnak. A termesztéséhez agyagos, termékeny talajt kell biztosítanunk, magas, nyugodt és jól megvilágított helyen. Ez az észak-amerikai fa szokatlan és különleges gondozást igényel.