Az élet sava, borsa!

A főzéshez nélkülözhetetlenek a minőségi alapanyagok

A táplálkozásban, azaz inkább az élelmiszerek termelésében és gyártásában rengeteg változás történt az elmúlt években/évtizedekben. Sajnos az irány, nem javuló tendenciát mutat. Amíg az egyik oldalon, az élelmiszer biztonság egyre szigorúbb, addig a másik oldalon egyre silányabb alapanyagokból készült élelmiszerek kerülnek a polcokra, egyre tetszetősebb és kérdésesebb csomagolásban. Sajnos a kereskedelem rányomta a bélyegét a tömegtermékek minőségére és ez igazából az emberek egészségi állapotának rohamos romlásán érzékelhető. Az egész életvitel irányítása olyan irányba halad, hogy az embereknek egyre kevesebb idejük és erejük marad odafigyelni arra, hogy mit is vegyenek le a polcról és mit rakjanak a bevásárlókosárba, ami tényleg mellékhatások nélkül táplálja testüket. A másik oldalon egyre kevesebben tudják megfizetni a minőségi alapanyagokat. A főzés manapság egyre inkább kimegy divatból és ezzel csak az a baj, hogy nagyon kevés az az étkezde illetve étterem, aki megfizethető áron tud minőséget nyújtani. Rengetegen fogyasztanak félkész vagy kész ételeket, amelyek minősége messze elmarad az elvártnál. Kevesen figyelnek a vásárolt termékek összetételére. Az interneten található számtalan recepteket nyújtó oldal leírásaiban, pedig nem fektetnek hangsúlyt arra, hogy hangsúlyozzák a minőségi alapanyagokat. Tisztelet a kivételnek. Egyre több a tanulmány mutat rá a táplálékból származó veszélyekre és arra, hogy milyen betegségek megjelenését segíthetik a silány alapanyagokból készült mesterséges eredetű anyagokkal telitűzdelt ételek.

Print Friendly, PDF & Email