Az élet sava, borsa!

Hiányzó fogakat implantátummal egy életen át lehet pótolni

Fájdalommentes fogpótlás

A fogvesztés nem egy kellemes dolog, de sokak életében bekövetkezik valamilyen okból kifolyólag. Nem szabad késleltetni a hiányzó fogak pótlását, de szerencsére létezik erre stabil megoldás. Ez nem más mint, az implantátum beültetése. Nagymértékű foghiány esetén, a fogorvos valószínűleg már a műfogsor elkészítését fogja javasolni, de ha csak innen-onnan hiányzik egy-egy fog, akkor ezek a beültetett műfogak csodásan fogják tenni a dolgukat és nem kell többet a hiányos mosoly miatt aggódnunk.

Mert ez az egyik legnagyobb hátránya. Az a személy, aki ilyen problémával kell szembenézzen, nem fog többet szívesen mosolyogni, mert szégyellni fogja, hogy nem teljes a fogsora. Ezt úgy lehet a legkönnyebben elkerülni, hogy mindig meglátogatjuk a fogorvosunkat, aki még időben észre fogja venni, hogyha valami nagy baj készülődik a szánkban. Szinte nincs olyan általános probléma, amit ne lehetne megelőzni, hogyha időben észreveszik.

Pont ez a doki egyik célja, hogy még több eredeti fogat menthessen meg. Az implantátum már csak akkor jöhet szóba, amikor nincs más lehetőség. Természetesen van olyan betegség vagy véletlen baleset, ami miatt nem marad más lehetőség egy egészséges, teljes mosoly kialakításához. Az implantátum tulajdonképpen egy speciális csavar, amit az állkapocsban rögzítenek. Ezután szép lassan be fog indulni a csontosodás folyamata. Amikor ez megtörtént és az implantátum masszívan a helyén marad, akkor rákerül az a felépítmény, ami a műfogat fogja alkotni. A különbséget észre sem lehet majd venni. Színben, méretben teljesen úgy fog kinézni, mint az eredeti, ráadásul egy egész életen keresztül kitart.

Előnyösebb, mint a híd alkalmazása, mert ebben az esetben a műfog nem a többihez van rögzítve. Teljesen olyan, mint egy különálló egészséges fog. A Clinident szakemberei, Dr. Patonay Lajos és Dr. Kelemen Anikó kiemelkedő szakértelemmel rendelkeznek ezen a téren, ezért minden páciens bizalommal fordulhat hozzájuk az ilyen jellegű problémákkal. Nem szabad sokáig halasztanunk a fogbeültetést, mert az egész fogsor állapota és formája elkezd lassan deformálódni.

Print Friendly, PDF & Email