Az élet sava, borsa!

5 pályázati felhívás 2023-ban, amire kisvállalkozóként érdemes odafigyelned!

pályázati felhívás

Pályázati felhívás

Amikor ajánlatot teszel egy pályázatra, ne feledd, hogy közvetlenül a riválisaid ellen versenyzel, ezért törekedned kell a lehető legmagasabb pontszám elérésére, hogy megszerezd az első helyet. Ezekre a pályázatokra érdemes figyelned kisvállalkozóként idén. A GINOP pályázatok több millió forintos támogatást tesznek lehetővé, ezért érdemes utánanézni a különböző lehetőségeknek. A pályázatokkal a lehető legelőnyösebb ár-érték arányú eredményt lehet elérni a beszerzési tevékenységből. Bár a pénzügyi megtakarítások előállítása fontos, de ez nem mehet a szolgáltatási szintek rovására.

Ha konkrét szolgáltatási KPI-ket építenek be a pályázati dokumentációba, a beszállítók tisztában lesznek az elérni kívánt szabványokkal. Amikor felkéred a piacot, hogy válaszoljon a pályázatodra, fontos meghatároznod az általad igényelt termékek minőségét, tehát ilyenkor van lehetőség a termékminőség, valamint a szolgáltatás és az ár értékelésére. Mivel számos beszállító versenyez a felkínált lehetőségért, az eljárás biztosítja a legversenyképesebb értéket a piacon.

Ez nemcsak abban segít, hogy a jelenlegi beszállítók figyelmesek legyenek a szolgáltatási feltételeikkel, áraikkal és termékeik minőségével kapcsolatban, hanem azt is jelenti, hogy az egyedi követelményeid alapján nyújtanak be ajánlatot, nem pedig saját feltételeik szerint. A pályázati kiírás a legjobb módja annak, hogy teszteld az áraidat a piaciakkal szemben. Ezek segítik a vállalatokat abban, hogy megértsék, milyen alternatívák állnak rendelkezésre.

Már az elején meghatározza a kulcsfontosságú teljesítménymutatóidat, minőségi szabványaidat és szolgáltatási szintedet, ami azt jelenti, hogy jobb helyzetben vagy a feltételek megtárgyalásához, mivel a beszállítók az első naptól kezdve láthatják az igényeidet. Jelenleg a „A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” vagy éppen a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című pályázatokra érdemes odafigyelni.