Az élet sava, borsa!

A low-carb diéta módja és előnyei

Egészségi okokból vagy súlycsökkentés céljából tanácsos jelentősen lefaragni a szénhidrát mennyiségét az étrendben. Ideális opció a low-carb diéta mindazoknak, akik nem akarják túl szigorú megvonásokkal terhelni magukat, hanem inkább a hosszú ideig, de nehézség nélkül fenntartható, számos pozitív hatást eredményező étkezési szokás kialakítása a céljuk.

A diéta lényege a napi szénhidrátbevitel csökkentése, kevesebb kenyér, péksütemény, tészta, ezek helyett több zöldség és fehérje szerepeljen az étrendben, továbbá ajánlott az Omega-3 zsírsavakban gazdag halfélék fogyasztása, mint a lazac, a makréla és a pisztráng. A süteményekről, nasikról sem kell teljesen lemondani, hiszen reformlisztek segítségével változatos és az egészségre nézve ártalmatlan diétás finomságok készíthetőek.

A kenyereknek és tésztáknak is megvannak a szénhidrátcsökkentett, magas fehérjetartalmú változatai, ezekkel bátran helyettesíthetőek. A fittpiac.hu oldalon elérhetőek a low-carb diéta hozzávalói, főzési kiegészítők, alapanyagok, reformételek, sőt, édesítőszerek is.