Az élet sava, borsa!

Mennyibe kerülhet a könyvelés?

könyvelés

Könyvelés

A pénzügyekről nem szeretünk beszélni, igaz ez akkor is, ha valamit ki kell fizetnünk. Ez alól természetesen a könyvelés sem kivétel, nincs ebben semmi különös. Nincs is annál rosszabb, amikor úgy várjuk a számlát a könyvelőtől, hogy sejtelmünk sincs arról, miként kalkulálta a különböző elvégzett munkafolyamatok árait.

Az ilyen dolgokat nem lehet kilóra mérni, így viszont egy vállalkozás költségeit előre betervezni nehezebb, mint sötétben kirakni egy Rubik-kockát. Szerencsére választható már olyan megoldás is a piacon, ami fix árakkal dolgozik. Na persze, jöhet a felhorkanás, az fix vagy az nem lesz fix a végére, a könyvelés nem egy ilyen műfaj.

Márpedig lehet, hogy minden csak megállapodás kérdése. Megéri ez a könyvelő irodának? Amennyiben profi, az nagyjából már tudja mi mennyibe fog neki kerülni, a havonta jelentkező kisebb-nagyobb eltéréseket pedig úgymond lenyeli, és így az ügyfelei elégedettek lesznek. Cserébe viszont biztos lehet abban, hogy a váratlan összegű számlák miatt egyik megbízója sem fogja a konkurenciához vinni a könyvelését.

Print Friendly, PDF & Email