Az élet sava, borsa!

Öntözés profi segítséggel

öntözés

Automata öntözés

Bár mostanában nem azért kell búsulni, hogy a kertünkben lévő növények és gyep kapnak elég vizet, de azért a locsolás kérdését nem szabad teljesen félretenni. Ennek az esős időszaknak is egyszer vége fog szakadni és akkor az öntözés terhe megint a vállunkat fogja nyomni.

Hacsak addig nem telepíttetünk egy automata rendszert, ami az általunk beprogramozott beállítások alapján, adott időben és időközönként, megfelelő mennyiségű vizet juttat majd minden virághoz, haszonnövényhez és a teljes pázsit felületére is. Amennyiben még esőérzékelővel is kiegészítjük a rendszert, akkor azt a problémát is megoldottnak tekinthetjük, hogy mi van, ha túl sok vizet kap a kert.

Ugyanis, ha ez a kütyü túl magasnak véli a páratartalmat, akkor jelezni fog az öntözés vezérlőnek, hogy ma nincs szükség a szolgálataira és akkor az alvó módban fog maradni a következő beállított időpontig, amikor is újra ellenőrzésre fog kerülni, hogy kell-e az öntözés vagy sem. Nagyszerű segítséget jelent a modernt technológia eme vívmánya, ami ráadásul a növényzetet is képes még szebbé tenni, így már csak ezért is érdemes beszerezni és beüzemelni.

Print Friendly, PDF & Email